sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Vuosi Rompun kanssa

Tasan vuosi sitten, 20.03.2010 lähdimme Helsinkiin katsomaan kolmea chihuahuan pentua. Olin vihdoinkin saanut muutkin innostumaan pienestä koirasta, vaikka isäni vielä lähtiessämme vannoi, että meille ei chihuahua-urosta tulisi. Narttua hän voisi edes harkita.
Ensimmäiset chihut nähtyä porukat kuitenkin ihastui pieniin koiriin, ja heltyivät. Romeo oli toisessa paikassa, jossa kävimme pentuja katsomassa. Se oli kovin väsynyt, ja käpertyikin vuorotellen jokaisen syliin nukkumaan, ja hurmasi täten myös isäni. Päädyimme melko yksimieliseen ratkaisuun, että Feeniks Black matkaisimme mukaamme. Kaksi tuntia kestävän kotimatkan pentui nukkui paidan sisällä sylissäni.
Nimen keksiminen ei ollut helppoa. Ensiksi kutsuimme Romeota Feelixiksi, sitten Feenikseksi, Ramboksi ja kaikkea muutakin mahdollista ehdotettiin. Romeoon päädyttiin yhteistuumin, se tuntui kaikista sopivalta nimeltä.

Romeo oli matkan jälkeen energinen ja utelias, ja se tutustui innokkaasti uuteen kotiinsa. Se myös intoutui heti ensimmäisenä iltana leikkimään, ja kaivoimme sille pienen pehmolelun. Ensimmäiset yöt olivat vaikeita, pojan vinkuessa joutuessaan nukkumaan yksin lattialla. Usein se rauhoittuikin vasta, kun laskimme käden alas ja se käpertyi sitä vasten nukkumaan.

Romppu oli pienestä pitäen utelias ja vilkas.

pallero maaliskuussa
Huhtikuussa Romeosta olikin kasvanut jo "iso", sen molemmat korvat olivat lähes pystyssä ja se nautti ulkoilemisesta täysin rinnoin! Huhtikuussa Romeo myös säikytti meidät kaikki, tunkeutumalla käsilaukkuun ja popsimalla sieltä karkkia. Opimme kantapään kautta, pitämään laukkujen vetoketjuja kiinni. Siitä kerrasta selvittiin pelkällä säikähdyksellä, vaikka Rompun maha turposikin melkoiseksi palloksi. Öljyä juottamalla, saatiin suoli kuitenkin tyhjäksi, eikä mitään vahinkoa käynyt.

huhtikuu
Toukokuussa Romeon molemmat korvat olivat jo pystyssä, ja pidimme sitä muutenkin jo "koirana". Se pääsi itse hyppimään sohvalle ja sieltä pois, kävimme myös jo pienillä lenkeillä. Toukokuussa poika myös pääsi ensi kertaa mätsäreihin. Hirmusestihan tilanne häntä jännitti ja pyrki koko ajan vain esittäjän syliin, mutta toisella kerralla meni jo paremmin! Toukokuun loppupuolella Romeo teki kanssamme reissun ähtäriin. Se selviytyi hienosti kuumassa autossa olemisesta, sekä hotellissa yöpymisestä. Se myös kulki ekaa kertaa kaupungilla. Se tepasteli itsevarmasti ja sai ihailua osakseen.

toukokuu
Kasaan jokaisesta kuukaudesta tuollaisen kollaasin, ja jään tämän vuoden neljään postaukseen. Tässä siis oli ensimmäinen. (kuvat isommiksi klikkaamalla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti